Potrebne namirnice: 2 kg krumpira, i kg brašna (koliko traži krumpir), 20 dag šećera, čaša mlijeka,soli, maraskino (ružolin ili neki drugi liker radi mirisa), vanilijin šećer, naribana kora od limuna i naranče, malo cimeta, 15-20 dag suvica (grožđica), muškatni oraščić, maslinovo ulje za prženje.
Brašno se prosije. Krumpiri se skuhaju i još vrući provuku kroz štrukapatata (sprava za gnječenje krumpira), doda se soli i vruće mlijeko. Sve se dobro izmješa i dodaje brašno s ostalim sastojcima dok tijesto ne bude srednje gustoće. Pustimo ga da malo odstoji (oko pola sata). Fritule se oblikuju tako da se tijesto stisne u lijevu šaku i pusti da izlazi iz ruke između palca i kažiprsta, a žlicom (treba je močiti u vodu nakon svake fritule) u desnoj ruci uzimaju se i stavljaju u vrelo ulje. Prže se u tavi dok ne porumene. Posipaju se šećerom pomješanim s malo vanilina šećera.