Omogući pristupačnost

Eno-gastro

Kao i u svakom dalmatinskom mjestu, u Podgori na brojnim mjestima možete kušati divne mediteranske specijalitete. Ponuda je široka, a izbor restorana, pizzeria i gostiona velik.

U većini restorana možete birati između tradicionalne lokalne, europske i hrvatske kuhinje, ali preporučamo da poslušate stari savjet ovog kraja koji kaže da riba mora plivati tri puta - prvo u moru, zatim u ulju i, na kraju, u vinu. Vjerujte nam da ovo treće neće biti teško, jer su lokalna crna vina prepoznata kao najbolja u regiji, pa i šire. Ovdje uspijevaju autohtone sorte plavac i pošip, a obje se izvrsno slažu s ribom i plodovima mora.

I ulja su ovdje vrhunska jer je Podgora poznata po višestoljetnoj proizvodnji ekstradjevičanskog maslinovog ulja koje možete kušati s ovčjim sirom uz spomenuta vina; s ribom ili salatom.

Za gladnije tu su autentična dalmatinska pašticada te janjetina - pod pekom ili na ražnju, kako vam je draža.

Možete sudjelovati i u poludnevnom izletu u unutrašnjost Dalmacije na kojem ćete, uz predivne poglede na Crveno i Plavo jezero i prirodu u okolici Imotskog, biti posluženi najboljim dalmatinskim vinima.

Naše preporuke