Skuha se oko 1 kg brašnjavih krumpira te se izgnječe dok su još vrući. Doda im se 2 jaja, malo soli, žlica ...
Potrebno je: 1 kg brašna, 7 jaja (3 cijela + 4 žumanca), 30 dag šećera, 20 dag masti (pola biljnog, pola ...
Inćuni se prođu kroz ruku i stave kuhati u hladnoj vodi s rizom limuna u kori. Kad provriju, gotovi su te se stave ...
Pamidore (rajčice) prerezati popola, na svaku polovinu stavi se malo usitnjene murtele i maslinova ulja. Na gradele se ...
Smokve za sušenje moraju biti zdrave. Suše se nekoliko dana, treba ih okretati svaki drugi dan. Kad se ...
Torta od krokanta Tuče se snijeg od 3 bjelanjka, u njih se doda 8 dag isjeckanih oraha, 6 dag kristalnog šećera i ...
Bakalar se dva dana prije kuhanja drži potopljen u vodi koju je potrebno mijenjati. Zatim mu se skinu peraje, kožica i ...
U hladna zimska vremena kao posebna poslastica kuhao se kupus, kad ga ujide led, namrsno, s kaštradinom (suha ...
Medenjaci Na dasci se prosije 40 dag brašna te mu se doda žličica sode bikarbone, 15 dag šećera u prahu, ...
Dobro se opere 75 dag goveđeg buta, ocijedi i nabocka (špikuje) klinčićima, češnjakom, suhom slaninom i ...
Potrebne namirnice: 2 kg krumpira, i kg brašna (koliko traži krumpir), 20 dag šećera, čaša ...